sâmbătă, 20 februarie 2016

Recenzie Cei 100 de Kass Morgan

Bestseller New York Times

Dupa un razboi nuclear devastator, omenirea traieste in nave spatiale, departe de suprafata radioactiva a Pamantului. 100 de adolescenti delincventi sunt trimisi intr-o misiune periculoasa: trebuie sa recolonizeze planeta. Ar putea fi a doua sansa la viata sau... o misiune sinucigasa.

Clarke a fost arestata pentru tradare si e bantuita de propriul trecut. Wells vine pe Pamant pentru fata pe care o iubeste, dar oare ea il va ierta? Bellamy vrea sa-si apere sora. Glass a ajuns iar pe nava, dar acolo viata e la fel de periculoasa ca pe Pamant.

Cei 100 trebuie sa lupte pentru viata intr-un tinut salbatic. Nu era in plan sa fie eroi, dar s-ar putea sa fie ultima speranta a omenirii.

My opinion:

Momentul ala cand incepi atatea serii si toate te dau peste cap cu minunatiile si originalele lor povesti. Si te tot gandesti ce s-ar intampla daca toate aceste personaje ar trai intr-o lume noua? Cum s-ar descurca? Ar mai fi bune? S-au ar fi mult mai bune? 


Ceea ce face autoarea in acesta carte este pur si simplu specatculos. Nu numai ca ador scrisul ei, felul cum ma duce si ma conduce prin lumea creata de ea, ci si felul cum m-a facut sa iubesc si sa urasc din tot sufletul faptul ca iubesc personajele negative din acesta poveste. 
Nu multi reusesc sa trezeasca asemenea reactii contradictorii in tine in legatura cu o carte. Noi, cititori suntem foarte pretentiosi in ceea ce priveste o poveste buna. Analizam in mintea noastra, chiar daca nu fizic, cartea. De la coperta, la file, la numarul de pagini, la primele litere si cuvinte din carte, la continut, pana la ultimul paragraf din carte. Si sa nu uitam de mirosul cartii. Well, cred ca ala e cel mai important, right?! :)

Lumea, prezenta aici in carte... Wow! Nu cred ca am mai intalnit una la fel si nu cred ca as vrea. Sa fiu sincera, nu cred ca s-ar potrivi in alata carte, scrisa de alt autor/autoare sau cu alte personaje. Cum am spus, cartea e minunata in toate atributiile ei. Modul cum toate intamplarile sunt bine corelate si inchegate, acel sentiment pe care cartea ti-l da prin povestirea infricosatoarei si minunatei lumi prin faptul ca la sfarsitul carti nu stii daca ai vrea sau nu sa locuiesti in acea lume. Cred ca asta e partea cea mai inspaimantatoare si tot odata fascinanta. Ce e interesant si cred ca lucrul ce m-a atras si pe mine si pe restul cititorilor este faptul ca si delicventii pot deveni eroi. Pentru pentru cauza lor. 



Apoi ce sa mai vorbesc de personaje... Perfectiune. Nu cred ca am vreun personaj favorit, insa urasc cam pe toata lumea si in acelasi timp imi vine sa-i sufoc cu dragoste. What?! 
Cartea asta ma face sa innebunesc la cat e de buna. Chiar credeam ca toate subiectele au fost epuizate in literatura din ziua de azi.
Si incontinuare ma gandesc la ce s-a gandit autoarea cand a scris acesta carte si mai ales cum i-a venit ideea subiectului cartii. Cred ca a fost un proces foarte interesant. La cum e cartea, trebuie sa fii fost. 
Coperta e awesome, continutul maignific, scrisul atat de real si de lucid, intamplarile si personajele bestiale, iar lumea....Lumea nu poate fi mai reala de atat. Si mai ales ca au facut si un tv show dupa ceasta carte. Asa ca ce mai asteptati ca sa cititi cartea? Fuga, fuga si devorati-o! Merita pana la ultima farama de fraza. Trust me!



Cartea are 272 de pagini si o puteti cumpara de pe site-ul editurii Nemira!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu