luni, 9 septembrie 2013

Recenzie Orasul oaselor

 Orasul Oaselor de  Cassandra Clare



Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii... un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacata de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.
De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbra. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?
Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu, o acţiune plină de suspans, ritm alert, imaginaţie şi originalitate!


My opinion:


Vroiam de ceve timp sa citesc cartea asta.Auzisem atatea despre ea.Ca e superba,ca e noul si inbunatatitul Twilight.Ei si cum aparea si filmul am zis ca neaparat trebuie sa o citesc.Asa ca am dat fuguta la biblioteca si mi-am luat-o.Insa am fost dezamagita.Nu chiar de tot insa putin mai mult.Ma asteptam la ceva fantastic si la ceva care sa devirez la fel cum au spus unii.Insa pe mine m-a cam plictisit.Adica idea carti e foarte buna.Clary este o fata obisnuita,cel mai bun prieten al ei Simion fiind indragostit de ea.Tipic adolescentin.totul se schimba intr-o nopate cand Clary este martora la un omor foarte grav in club.Insa totul nu este ceea ce pare.Acei criminali sunt vanatori de umbre,care distrug raul de cand lumea.Si nu oricine ii poate vedea,doar cei de neamul lor.



In urmatoarea zi cand mama ei este rapita,Clary incepe sa afle adevarul.Ca mama ei este vanator de umbre,la fel si Clary.Iar toata acesta disparitie ai ei este din cauza unui pocal care permite sa se creieze si alti vanatori de umbre.Insa in mainile gresite,cum ar fi Valentin,ar insemna distrugerea omenirii.



Nu lispesc si scenele de dragoste dintre Clary si Jace,vanator de umbre si el.Ceea ce mi-a placut foarte mult scenele acestea dar am fost dezamagita la sfarsit.Stiti despre ce vorbesc.In orice caz,cartea a fost buna insa nu excelenta.
Ahhh si sa nu uitam dde Magnus Bane(vrajotorul care i-a sters din memorie lui Clary lucrurile despre vanatorii de umbre).Awwww...e superb.


Cel mai mult mi-a placut filmul.Desi intamplarile sunt putin mai mult schimbate,filmul e bestial.Iar actorii se potrivesc de minune.Mi-a placut mai amult decat cartea.Oricum majoritatea dintre voi ati vazut si filmul si ati citit si cartea.Iar daca nu,précis o s-o faceti intr-un viitor apropiat.Oricum merita tot pachetul.Si filmul si cartea.


Cartea are 480 de pagini,Format: 15 x 23 cm,coperta cartonata cu supracoperta si o puteti comanda de pe site-ul editurii Leda.
Enjoy!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu