luni, 9 septembrie 2013

Recenzie Mana stanga a lui Dumnezeu

Mana stanga a lui Dumnezeu de Paul Hoffman



„Numele lui este Cale. I-au spus ca ar putea sa distruga lumea. Poate ca o va face. Numele baiatului este Cale. Era scris in Scripturi ca va veni. El este mana stanga a lui Dumnezeu... ultimul dintre Izbavitori... Ingerul mortii. Ei spun ca va distruge lumea!“



My opinion:


Wow! In sensul bun dar si rau.Eram curioasa de ceva timp sa citesc acesta carte.De ce?M- a atras foarte mult coperta si mai ales tilul.Nu stiam mai nimic de acesta carte.Chiar uitasem de ea la un moment dat,insa cand am vazut-o la biblioteca am stiut ca neaparat trebuie sa o citesc.



Bun,deci timpul nu este precizat,insa tind sa cred ca in orice caz dupa Hristos.O tara unde toata lumea e in stare de orice si mai ales de razboi.Avem Izbavitori,Antagonistii si Materazzi.

Si cerd ca din acestia Izbavitorii sunt cei mai rai dar si puternici.Inca de mici,baietii sunt luati si dusi la Templu pentru a fi instruiti in artele razboiului si a omorurilor.Devin pur si simplu masini de ucis.Insa nu toti supravietuiesc acestei torturi.Alti incearca sa scape,dar sunt prinsi in cele din urma si spanzuratii sau arsi de vii in fata tuturor pentru a fi exemplu celerlalti sau alti puri si simplu mor.Unul dintre acesti mii de baieti se remarca totusi.



Cand Thomas Cale fuge de la Templu impreuna cu doi prieteni (Henri si Kleist) in urma unui secret pe care il afla Izbavitorii ii vrea cu orice pret inapoi.Insa doar pe Cale il vor in viata.De ce?Toate acestea sunt un mister chiar si pentru el.Pana cand ajung in tabara Materaziilor,unde se indragosteste,ceea ce un mare pacat din perspective Izbavitorilor.



Un mare rzboi are loc intre Materazii si Izbavitori,in care se dovedeste ca Izbavitorii,chiar si in inferioritate numerica sunt o masina de ucis.

Atunci Cale afla scopul lui in viata si de ce Izbavitorii il vor asa de mult.

Este carte care nici nu o devorezi si nici nu o lasi din mana.Nu este una extraordinara,in unele cazuri luandu-ma somnul.Insa chiar merita citita.



Carte este plina suspans si plina de citate care te fac sa privesti altfel viata.Am sa las cateva citate mai in jos.



Oricum,din cate am vazut pe Goodreads,mai sunt inca doua volume(se pare ca e o trilogie)insa sunt sigura ca la noi nu o sa mai apara,iar acum sunt curioasa ce se intampla.Pacat.Cred ca am sa mi le cumpar oricum.:)






Citate:

“Orice filozof poate suporta durerea de dinti ,cu exceptia celui care o are.”



   “Chiar sic el mai negru si mai crud suflet are o coarda sensibila.Chiar si cel mai aspru desert are baltile lui.”



“-Nu am incredere in nimeni.

-Orice prost poate spune ca nu se bazeaza pe nimeni.Necazul e ca uneori trebuie s-o faci.Oamenii pot fi nobili si altruisti si sa aiba toate acele  calitati admirabile-ele chiar exista,dar problema e ca aceste nobile virtuti au tendinta de a veni si de a pleca de la oameni.Nimeni nu se asteapta ca un barbat cu simtul umorului sa fie vesel in fiecare zi sau o femeie blanda sa fie blanda in orice moment-si totusi suntem oripilati cand oamenii sunt demni de incredere o luna sau un an si apoi nu mai sunt o ora sau o zi.

-Daca nu te poti baza pe ei tot timpul,atunci nu trebuie sa ai incredere in ei.”



“-Singuratatea e un lucru minunat,in doua feluri.In primul rand,ii permite unui om sa fie cu el insusi si,in aldoilea rand,il impiedica sa fie cu altii.”



“Sa doresti dragostea este sa iti doresrti sa fii legat cu lanturi de un nebun!”

Cartea are 416 pagini,cperta cartonata si supracoperta,format 200x130 si o puteti comanda de pe situl editurii Rao.


Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu