vineri, 11 decembrie 2015

Recenzie Regii Timpului de Laura Nureldin

Ce ai face dacă cel mai bun prieten al tău te-ar trimite din greșeală cu o mașină a timpului fix în Persia antică, iar acolo ai fi imediat răpită de eunuci ai haremului mărețului Xerxes? Sau dacă viața ți-ar fi pusă în pericol de nenumărate intrigi de palat într-o societate unde femeia este supusă bărbatului prin tradiție? Sau dacă ar trebui să iei de soț un rege pe care deja îl cunoști din manualele de istorie, dar căruia trebuie să îi explici că un telefon nu înseamnă să vorbești cu spiritele, automobilele nu sunt care ale zeilor, iar vasul de toaletă este un accesoriu foarte util? Tinerei Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre, iată că, din întâmplare, chiar i se petrec toate acestea. Și nu disperă, pentru că știe că propria ei personalitate este mai puternică decât niste hopuri banale precum obligatoriile călătorii zilnice între milenii, asasinate pe bandă rulantă sau șocuri culturale de ambele părți. Nu disperă pentru că este o femeie hotărâtă, pragmatică, cu umor, dar și… îndrăgostită. Iar dragostea cere sacrificii, nu? Chiar dacă ajungi Regină.

Recenzie:
Chiar daca am citit cartea asta cu ceva timp in urma, povestea ei si intamplarile minunate mi-au ramas intiparite in minte si imaginile pe retina. Nu cred ca am citit vreodata o carte fantasy scrisa de un autor roman si sa vreau sa il compar cu unul strain. Mai bine zis, sa il atribui unului strain. This is CRAZY! Crazy GOOD!
Nu cred ca am intalnit prin cartile pe care le.am citit pana acum acest tip de subiect, avand o astfel de deschidere si manifestare a impletirii vitorului monden cu cel a trecutului. Iar cum eu ador tot ce e nou si divers, va dati seama cat de mult mi-a placut minunatia aceasta. Cred ca pe oricine atrage coperta, care este minunat lucrata si perfecta pentru aceasta poveste, dar si prin acel mic dialog, care il face pe orice cititor inrait sa se opreasca o secunda, sa admire coperta si cuvintele magice de pe ea si sa o cumpere fara a fi nevoit si fara a vrea sa citeasca descrierea, lasandu-se invaluit de misterul cartii si de civilizatia veche a Persiei, cat si de noul si mult mai ciudatul Los Angeles.

"Oamenii se schimba tot timpul!"
Mi-a placut enorm de mult elementele lumii vechi, si anume faptul ca autoarea s-a decis a ne suprinde si mai mult prin a ne povesti si relata oamenii, imprejurarile, obiceiurile si costumatia Persiei. Tot timpul avem nevoie sa evadam intr-o lume a vechiului sau a viitorului, desi, eu cel putin, tind a ma indrepta spre ce e vechi si autentic. Vechea Persie e o tara de are nu am mai citit sau auzit in nicio o carte citita de mine pana acum. Insa autoarea a reusit sa imi inspire o iubire extrema pentru a descoperii cat mai mult despre ea si obiceiurile ei.

"E bine ca lupti pentru mine, nu impotriva mea."
Felul in care te acapareaza personajele, modul lor de a fi, frumusetea si dragalasenia lor, umorul lor care este unul hilar si de nepretuit; modul de a vedea tranzitia dintre doua lumi si de ati dori acel lucru si in zilele noastre este magnific si confera cartii o alura de fascinatie, mister si frumusete lasandu-se dornica de a fi descoperita si incantand cititorul cu farmecul ei.
Un punct slab pe care il are acesta carte e ca s-a petrecut totul mult prea repede. Voiam mult mai mult, mai mult din Persia, mai mult din stangacia lui Alex, mai mult din staruinta si barbatia lui Mora, mai mult din magnificul si frumosul rege Xerxes. Mi s-a parut ca totul s-a petrecut mult prea repede, intr-o fractiune de secunda si ca personajele avea nevoie de mai mult timp de a prinde radacini si a se dezvolta. Well, cine stie?! Poate vom avea parte de un al doilea volum si vom vedea aceste lucruri intamplandu-se. Will wait and see! Pana atunci, enjoy this wonderful book! 
Cartea are 272 de pagini si o puteti comanda de pe site-ul Editurii Herg Benet. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu