luni, 23 martie 2015

Favorite quotes from Orase de hartie de John Green

„People say friends don’t destroy one another
What do they know about friends?”

„Lui Margo i-au placut dintotdeauna misterele. Si tinand cont ceea ce a urmat, mereu m-am gandit ca a iubit atat de mult misterele, incat a devenit ea insasi unul.”


„…au inceput sa se gandeasca mai des la el. La viitor. Iar acum viata a devenit viitorul.”

„Frumusetea lui Margo era un soi de corabie a perfectiunii – fara vreo fisura si imposibil de fisurat.”

„De aproape, toate lucrurile sunt mai urate.
Nu si tu.”

„Da, era o coarda penibila, dar era singura care-mi mai ramasese, si toate fetele de hartie au nevoie de macar o coarda, nu-i asa?”

„Ea a ridicat un picior si si-a lasat toata greutatea pe mine cand a executat aceasta miscare. Oti a avut incredere in mine, ori a vrut sa cada.”

„Voiam sa zic doar ca face lucruri in stilul lui Margo. Scrie povesti. Transforma lumi.”


„Acesti copii sunt un soi de baloane cu heliu legate cu sfoara. Si atata se smucesc, pana se intampla ceva, iar sfoara e taiata si ele zboara departe. Si e posibil sa nu mai vezi niciodata acel balon. Sau e posibil ca in trei-patru ani de-acum, sau in trei-patru zile, vantul sa aduca balonul inapoi acasa. Dar, asculta, pustiule, tot timpul se taie sfoara baloanelor. Probelema cu aceste baloane este ca sunt prea multe. Cerul e plin-ochi cu baloane care se ating unul de celalalt in timp ce zboara de colo-colo. Te uiti dupa baloanele de pe cer si poti sa vezi toate baloanele, dar nu poti sa vezi balonul cuiva anume. Si iti pare rau pentru pustiul asta, fiindca singurul lucru mai rau decat un cer plin de baloane pe care il vezi tu este ceea ce vede el: o zi limpede si albastra, intunecata doar de acel balon. Dar imediat ce sfoara este taiata, pustiule, n-o mai poti lega la loc.”

„Vreau sa zic, la un moment dat trebuie sa incetezi sa te mai uiti la cer, altminteri intr-o zi ai sa te uiti in jos si-ai sa vezi ca si tu ti-ai luat zborul.”


„Voiam sa rup acoperisul si sa luminez intregul spatiu, astfel incat sa pot vedea totul deodata, in loc sa folosesc lanterna cand intr-o parte, cand intr-alta.”

„Cu cat lucrez mai mult cu oamenii, a spus el, cu ata imi dau seama ca duc cu totii lipsa de oglinzi bune. Pentru oricine e foarte greu sa ne arete asa cum suntem, iar pentru noi e extrem de greu sa aratam cuiva cum ne simtim.”

„Dar nu esti de parere ca la un anumit nivel fundamental ne dam seama ca e greu sa intelegem ca alti oameni sunt fiinte umane la fel cum suntem si noi? Ii idealizam ca pe niste zei sau ii alungam ca pe niste animale.
Adevarat. Si ferestrele oarbe au constiinta.”

„Orasul era de hartie, dar amintirile nu erau.”


„…placerea nu consta in a face acel lucru; placerea consta in a-l planui.”

„Ii auzim pe altii si putem calatori spre ei fara sa ne miscam, si ni-i putem imagina, si suntem cu totii legati unul de celalalt printr-un sistem nebunesc de radacini ca niste fire de iarba – dar jocul ma face sa ma intreb daca noi chiar am putea vreodata sa devenim cu totul altcineva.”

„Ce lucru inselator sa crezi ca o persoana e mai mult decat o persoana.”

„Ma uitam in jos si ma gandeam ca eu eram facuta din hartie. Eu eram persoana aceea fragila si care putea fi impaturita, nu altcineva. Si tocmai asta-i problema. Oamenii adora ideea uneu fete de hartie. Mereu au facut-o. Si cel mai rau lucru e ca si mie imi placea. Eu am cultivat-o, stii? Pentru ca e oarecum minunat sa fii o idee pe care toata lumea o place.”



„Vesnicia e compusa din clipele prezente, spuse ea.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu