sâmbătă, 29 iunie 2013

Recenzie Marilyn Monroe-Ultima zeita

  Jerome Charyn : Marilyn Monroe: ultima zeita

  
Astăzi un simbol, ieri o femeie de lumini şi umbre: sexy, orbitoare şi amuzantă, dar disperată şi tragic de singură. Jerome Charyn urmăreşte cu sensibilitate destinul fulgurant şi misterios al Normei Jeane Mortensen. Starleta metamorfozată în bombă sexuală fascinează America puritană a anilor ’50. Extraordinara ei prezenţă fizică, îmbinată cu un simţ înnăscut al comedie, face minuni. Domnii preferă blondele, Şapte ani de căsnicie sau Unora le place jazz-ul stau mărturie pentru talentul ei subtil de actriţă şi cântăreaţă. De la copilăria singuratică la firmamentul starurilor, de la bruneta pin-up la actriţa blondă, de la Norma Jeane la Marilyn, de la Hollywood şi Joe DiMaggio la Arthur Miller, toate rolurile şi toate faţetele lui Marilyn Monroe în 130 de documente inedite.



My opinion:

Intotdeauna m-a fascinat viata aceste actrite.Frumustea cu care a incantat pe toata lumea,succeasul pe care l-a avut si mai ales moartea ei.Nici macar nu stiam de aceasta carte,insa se pare ca ceo de la elefant reusesc intotdeauna sa ma surprinda.Cand am vazut-o am stiut ca trebuie sa mi-o iau pe loc.Credeam ca este o cartea simpla in care mi se prezinta viata ei de la inceputuri pana la sfarsit.Asta este ceea ce am gasit insa am fost surprinsa sa vad ca are si poze  cu ea.






Mi-a placut enorm de mult cartea sau mai bine zis carticica.Mi-a placut sa aflu ca nu a fost o actrita care a provenit din puf si astepta ca totul sa i dea pe tava.A fost o copila care umbla din orfelinate in aorfelinate.A muncit pe branci ca sa devina ceea ce a fost.Insa din ceea ce am citi multa lume era rea cu ea.O criticau,o respingeau.La cat de frumoasa era multi o considerau urata.Ceea ce mi sa parut oripilant din partea lor.Pentru ca daca nu era ea multi regizori nici in ziua de azi nu era cunoscuti.Dar asa cum scrie cartea s-a nascut cu un destin tragic.A inceput in suferinta si sa terminat in dragedie.Era o copila naiva care nu stia ce vrea.Ceea ce a fost mare pacat.Toti credeau ca pot sa-si  bata joc de ea.Insa dinpacate ea era mai desteapta de cat multi la un loc.Este o carte care iti dezvaluie adevarul despre viata ei si tragedia ei.Eu zic ca este o carte care merita citita.mai ales daca te fascineaza mitul Monroe.

Cartea are 143 pagini,format  125x175,coperta brasata si o puteti comanda de pe elefant.ro.
Enjoy!



4 comentarii:

  1. Nici nu stiam ca exista o asemenea carte, si detaliata pe deasupra cu ilustratii. E un fel de carte autobiografica numai ca nu este scrisa de ea ci scrisa pe baza celor stiute si culese de catre altcineva. Draguta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu tocmai genul meu de carte, totuşi. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea ma pasioneza cartile de genul :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta carte,pentru fanii adevarati, dar nu cred ca as cumpara-o.

    RăspundețiȘtergere