duminică, 8 mai 2016

Recenzie Ugly Love de Colleen Hoover

Atunci cand Tate Collins il intalneste pe Miles Archer, un pilot de avioane tacut, la locul lui, bantuit de un trecut intunecat, ea e constienta ca ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se considera nici macar prieteni, iar singurul lucru pe care il au in comun este o atractie fizica de netagaduit. Dupa ce dorintele lor ies la iveala, cei doi isi dau seama ca tocmai au gasit solutia perfecta pentru o relatie fara alte implicatii. El nu cauta iubire, iar ea nu are timp pentru asa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfacator, daca Tate ar putea sa respecte cele doua reguli impuse de Miles: nu pune intrebari despre trecut; nu te astepta la un viitor impreuna. 
Ei cred ca se pot descurca, dar, atunci cand in povestea lor se infiripa sentimente adevarate, totul se schimba.


My opinion:

Nu pot sa spun ca sunt o mare fana a autoarei. Am mai citit de aceasta si Fara speranta, carte aparuta tot la Editura Epica si parca mi-a placut mult mai mult decat aceasta. Motivul principal pentru care am citit cartea asta a fost coperta. Am adorat-o inca din prima clipa de cand am vazut-o, si multumesc din suflet Editurii Epica pentru ca a pastrat coperta originala. Iar al doilea motiv a fost pentru ca am auzit ca se citeste foarte repede. Sunt in plin ultim an de facultate si aveam nevoie de ceva relaxant si usor de citit. Iar Colleen Hoover se remarca prin asta. Tind sa o compar cu Sandra Brown, insa in sens bun. Pentru ca ambele autoare scriu povesti unice si relaxante.
Problema mea cu cartea asta a fost lipsa detaliilor. Nu mi-a prezentat modul cum presonajele principale se comporta fiecare separat in mediul lor intim. Voiam mai multe informatii despre fiecare in parte, nu doar cand cei doi interactioneaza. Stiu ca este vorba despre o poveste de dragoste a celor doi, dar totusi... Oamenii astia mai au si vietii separate. 
Mi-a placut modul de constructie si ca avem doua perspective. Colleen Hoover e chiar un geniu prin felul cum reuseste sa ne ofere doua perspective in aceasi carte, pentru ca nu e deloc usor sa faci asa ceva. In cazul acesta, chiar a fost ceva unic, pentru ca perspectiva lui Miles, personajul principal masculin, e din trecut; felul cum lucrurile le-au afectat si i-au contruit personalitatea si perspectiva lui de viata. Insa, si din aceasta parte, parca voiam sa aflu sentimentele lui Miles in ceea ce priveste prezentul si ce sentimente ii starneste Tate, personajul principal feminin.
Cartea asta nu e plina numai de defecte. O sa aveti parte si de momente super emotionante, in momentul cand Miles decide sa isi confrunte trecutul, iar dialogul realizat acolo este motivul pentru care cartea asta a primit 3 stele din partea mea. Plus, bonus, un personaj, un batranel a fost cel care mi-a adus mereu zambetul pe buze, si daca nu era el lasam de mult cartea din mana. :) Doar pentru pesonajul ala merita sa cititi cartea.
E o poveste de dragoste noua si unica, din care o sa invatati ceva. E amuzanta, trista, emotionala, dragalasa, si lipsita de detalii. Recomand cartea asta in special tinerilor care sunt la inceput pe drumul cartilor sau cei cu varste cuprinse intre 14-16 ani. O sa va placa enorm de mult povestea asta. Dar o recomand si tuturor persoanelor care citesc si vor o poveste usora de citit si adaugat pe lista voastra de lumi si povesti virtuale :)
Cartea are 350 de pagini, coperta paperback si o puteti comanda de pe site-ul Editurii Epica.
Carte va avea parte si de o ecranizare. :)


Favorite quotes:
"Asa e cand faci o pasiune pentru cineva. Nu e nicaieri, iar apoi, dintr-o data, e peste tot, chiar daca nu vrei sa fie."
"M-as infiltra in inima lui si m-as raspandi in ea, ca un virus."
"Cand viata iti dai lamai, fii sigur ca stii in ochii cui trebuie sa le storci."
"Daca azi ma iubesti mai mult decat ma iubeai ieri, atunci abia astept ziua de maine."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu