luni, 31 august 2015

Recenzie Calatoarea de Diana Gabaldon

Prima parte din seria OUTLANDER

Povestea care a stat la baza serialului OUTLANDER

Anul 1945. Claire Randall, fosta sora medicala, se intoarce din razboi și pleaca cu sotul intr-o a doua luna de miere. Dar o stanca magica descoperita intr-un loc misterios o transforma intr-o calatoare in timp, care se trezește brusc intr-o Scotie macinata de lupta, in Anul Domnului… 1743.

Azvarlita intr-un alt secol de forte pe care nu le intelege, protagonista trebuie sa infrunte conspiratii și primejdii care ii ameninta viata… și ii pun la incercare inima. Destinul i-l scoate in cale pe tanarul razboinic James Frazer si Claire trebuie sa aleaga intre fidelitate si dorinta, intre doi barbati, intre doua vieti.




My opinion:

Well, luna asta chiar a fost una productiva in ceea ce priveste cititul. Adica, cartea asta plus monstruozitatea de Sticletele de Donna Tartt?! Asta da reusita.

S-a produs asa o mara valva in jurul acestei carti, cu serialul si tot, incat am zis ca nu vreau sa o citesc, nu vreau sa ma uit la serial, plus cartile nu o sa apara niciodata la noi. Ei, Nemira ne-a facut una dintre cele mai frumoase surprize ale verii 2015 si au publicat primul volum din serie. Si asa, am zis ca de ce nu, hai sa citesc si eu cartea. Sa vedem care e treaba cu ea.

In primul rand, trebuie sa vorbesc despre coperta. Chiar daca la inceput am fost putin trista ca nu au pastrat coperta originala, dupa ce am vazut-o in persoana…. WOW! Chiar merita Nemira toate laudele pentru o coperta atat de superba. Sunt curioasa cum o sa arate si urmatoarele volume.
Si acum sa intram in miezul problemei. Povestea… OMG! Scotia!? Credeam ca tarile mele preferate sunt doar  Italia, Egipt si Malta. Dar Scotia… cu siguranta mi-ar placea sa traiesc acolo. Si mai ales in perioada in care se desfasoara povestea. Cred ca perioada veche, cea de 1700-1800 e cea mai periculoasa si mai palpitanta perioada de trait.
Nu prea mai intalnesti in aceasta perioada autorii care sa au darul acela de a scrie. Dar cei drept cartea asta a fost scrisa in 1991. Va vine sa credeti ca doar acum a inceput sa prinda popularitatea pe care o are acum?! Asta inseamna sa scrii cu pasiune pentr lucrurile pe care le vrei, si pe care le doresti in primul rand pentru tine, si nu pentru bani.


Povestea e una speciala si fagnifica in acelasi timp. Descrierile locului, intamplarile, actiunele, scenele de sex. OMG! Ca si cum ai fi o parte din poveste. Traiesti prin toti porii povestea. Si acum, dupa cae am citit si eu cartea am inteles de ce atat de multa lume e nebuna dupa seria asta. Am fost data gata dupa prima carte, dar atunci ce sa zic de restul serii?! Daca sunt la fel sau si mai si ca prima carte, fac infart.
Personajele sunt asa de perfecte pentru acea perioada a Scotiei. Chiar daca Claire vine din viitor, se acomodeaza asa de repede de parca a apartinut acelui loc dintotdeuna. Imi place ca personajul ei nu e construit a fi puternic si sau a inspira acea putere feminina pe care o intalnim in aproape orice carte. Toata lumea iubeste personajul asta, dar mai adoram si faptul cand vedem personajul feminin asa cum e in realitate. Iar pe Claire o simti ca e reala. Ca e mai mult decat un personaj.










Iar James… OMG! Deci cred ca m-am indragostit pana peste cap de el. Puternic, sexy, stupid si idiot, tandru si grijuliu. Of, doamne, barbatul asta chiar e perfect si atunci cand nu e, sau cand nu vrei sa fie. O sa intalniti atatea momente in carte in care o sa vreti sa il urati din toata inima, si nu o sa puteti. Asta da personaj. :)


Ce pot sa spun mai multe fara sa va dau prea multe? Cartea merita citita si devorata pana la ultimul cuvant! Si rareori mai zic asta intr-o recenzie. Dar cartea asta… Nu stiu ce faceti acum, sau cititi acum, dar lasati totul balta si puneti mana pe ea ci cititi-o. Chiar nu o sa regretati! Mai ales, ca dupa ce cititi cartea, puteti sa vedeti si serialul! So, Enjoy my friends!




Cartea are 800 de pagini, coperta paperback si o puteti comanda de pe site-ul Editurii Nemira.


Favorite quotes:

“Don't be afraid. There's the two of us now.”

“For where all love is, the speaking is unnecessary”

“You're tearin' my guts out, Claire.”

“Sometimes our best action result in things that are most regrettable.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu