sâmbătă, 11 octombrie 2014

Recenzie De 19 ori Katherine de John Green



K-5 spunea ca baietii sunt badarani.
K-10 voia doar o relatie de prietenie.
K-18 i-a dat papucii intr-un e-mail.
K-19 i-a frant inima.



Colin, un „fost copil-minune“ pasionat de anagrame, pleaca impreuna cu prietenul sau Hassan intr-o calatorie departe de casa pentru a-si uita toate dezamagirile in dragoste. 

Cu 10.000 de dolari in buzunar si un mistret pe urmele sale, Colin vrea sa demonstreze Teorema Fundamentala a Previzibilitatii Katherinelor care, spera el, va prezice viitorul tuturor relatiilor. 

Iubirea, prietenia si umorul sunt ingredientele picante ale acestui roman spumos, ingenios construit, despre cum te poti reinventa.



My opinion:

Am terminat de vreo 2 săptămâni acesta carte si inca nu pot sa exprim cu exactitate părerea mea despre ea si sentimental pe care la lăsat in mine. Vroiam de mult timp sa o citesc pentru ca toată lumea spunea ca e superba, doar e JOHN GREEN. Si citind si celelalte cărţi ale lui si placandu-mi enorm de mult, credeam ca la fel va fi si cu acesta carte. Mhhhh... inca nu sunt sigura.

Nu pot sa spun ca mi-a displăcut. Dar nici nu mi-a plăcut la nebunie. Începutul a fost chiar super interesant. La fel si modul in care începe acţiunea si mai ales de la ce porneşte ea. Un băiat care o fost cu 19 Katherine?! That is something.:) Si mai ales ca toate sa îl părăsească... Ei, asta da coincidenta. Sau nu.

Mi-a plăcut mult personalitatea lui Colin - copilul minune. Chiar e un personaj greu de înţeles, insa odată ce l-ai descifrat cat de cat, îţi dai seama ca e putin plictisitor dar fermecător in acelaşi timp.
Mi-a părut putin rău pentru el, fiind un copil minune care nu are prieteni (doar unul, Hassan, pe care l-am adorat din prima clipa; umorul si personalitatea lui chiar sunt contagioase) si care... mhhh... e cam plictisitor. Si asta cred pentru ca chiar nu ştie cum sa spună o poveste fascinanta. E genul copiilor minune care te plictisesc fiind in preajma lor, insa sunt interesanţi de descoperit.

Mi-a plăcut modul in care o ia aceasta acţiune, si călătoria celor doi. Insa sunt putin dezamăgita deoarece ma aşteptam la mai mult. Mai multa acţiune. Mai multe întâmplări. Nu spun ca nu m-a captivate sic ea existenta deja in carte, insa foarte putin. Nu am abandonat lectura din cauza personajelor si, pentru ca e o carte de John Green, ma aşteptam la surprize.

Colin pot sa spun ca seamănă putin cu Gus, in ceea ce priveşte obsesia lor de a nu fi uitat de lume.

Poate nu am înţeles si nu mi-a plăcut aşa de mult acesta carte din cauza teoremei de care Colin se ocupa pe tot parcursul cărţii. Urăsc matematica, si din cate îmi dau seama, nici John Green nu e un fan mare al ei. Si atunci întrebarea mea e: La ce naiba ai introdus matematica si teoreme si funcţii in modul de construire a acţiunii?

Anyway, John Green tot nu ne dezamăgeşte cu semnătură lui speciala: finalul. Asta chiar a dus un plus cărţii. Cel putin pentru mine.

Cartea are 298 de pagini, coperta paperback cu supracoperta si o puteţi comanda de pe site-ul editurii Trei.


Favorite quotes:

"Dar placerea nu înseamnă sa deţii persoana respective. Placerea consta in asta. Sa ai un alt rival in aceeaşi încăpere cu tine."

"Omul învinuieşte natura si destinul, cu toate ca destinul sau nu e decât un ecou al personalităţii si patimilor sale, al greşelilor si al slăbiciunilor."

"Veşnicia îţi interzice sa dai totul uitării."

"Zău, fetele sunt o fortăreaţă impenetrabila a incertitudinii."
"Colin se gândea adesea la acest lucru in relaţia cu monotonia părăsitului: avem treizeci sii doi de dinţi. După o vreme, sa ai fiecare dinte distrus individual probabil ca devine repetitive, ba chiar plictisitor. Dar durerea nu încetează niciodată."

"Poţi iubi pe cineva cat doreşti de mult, gândi el. Dar nu poţi iubi niciodată oamenii la fel de mult pe cat le duci lipsa."

"Cărţile sunt cei mai buni Părăsiţi: pune-le jos sit e vor aştepta mereu; acordă-le atenţie si te vor iubi."

"Când vei alege sa devii cameleon ca sa te descurci in viaţa, lucrul asta nu te duce nicăieri."

"Nici măcar nu ştii de ce simţi nevoia sa fii cunoscut in toată lumea; pur si simplu crezi ca ai nevoie."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu