duminică, 26 octombrie 2014

Recenzie All the Truth That's in Me by Julie Berry


Four years ago, Judith and her best friend disappeared from their small town of Roswell Station. Two years ago, only Judith returned, permanently mutilated, reviled and ignored by those who were once her friends and family. Unable to speak, Judith lives like a ghost in her own home, silently pouring out her thoughts to the boy who’s owned her heart as long as she can remember—even if he doesn’t know it—her childhood friend, Lucas. But when Roswell Station is attacked, long-buried secrets come to light, and Judith is forced to choose: continue to live in silence, or recover her voice, even if it means changing her world, and the lives around her, forever. This startlingly original novel will shock and disturb you; it will fill you with Judith’s passion and longing; and its mysteries will keep you feverishly turning the pages until the very last.


My opinion:

Vroiam de ceva timp sa citesc cartea asta. De ce? Ei mai mult din cauza coperţii. Îmi place aşa de mult coperta, aşa ca ştiam ca o s-o citesc mai devreme sau mai târziu. Nu aveam nevoie de descriere pentru asta. Îmi place când o carte ma surprinde. Si sa fim serioşi, aţi văzut coperta?! A devenit una dintre copertele mele preferate.

Ok, acum hai sa vorbim si despre conţinutul cărţii. Mi-a plăcut. Conceptul acestei cărţi chiar a fost unul foarte interesant si foarte diferit de ceea ce am citit pana acum. Cred ca după cum vedeţi coperta, este vorba despre 2 prietene care dispar din satul lor, dar doar una dintre ele se întoarce, insa acesta nu poate vorbi.
Chiar a fost interesant sa citeşti acesta carte, si mai ales sa afli toată povestea odată cu celelalte personaje.

Ce mi-a plăcut si mai mult a fost perioada, timpul in care acesta poveste are loc. Întotdeauna am adorat o poveste plina de mister situata într-o perioada istorica. Ii da un plus de mister si de farmec. Cred ca multi adora astfel de povesti.
Acţiunea decurge minunat. Si cred ca a fost o provocare pentru autoare sa scrie in acest fel. Mereu, pe parcursul acţiunii te întorci in trecut, pentru a putea afla si a înţelege de ce s-au întâmplat lucrurile in halul acesta.
Normal ca in atâta mister si aventura si redescoperire avem parte si de dragoste. Dar parca este lăsată aşa într-un colt si nu ai nevoie de ea. Nu îţi lipseşte. Ceea ce e magnific pentru o carte.

Ce pot sa spun despre personaje? Sunt chiar o provocare de urmărit. Mereu te întrebi de ce aşa si nu altfel, sau ce fel de inima si cruditate pot sa aibă in ele ca sa facă lucrurile alea. Nu vreau sa va spun mai multe deoarece as strica din farmecul lor.

Ei, dar nu pot sa spun ca totul a mers struna si mi-au plăcut toate. Ritmul povestii, a evenimentelor, a avut ceva care m-a plictisit in unele momente. Chiar vroiam sa o las balta, dare ram prea curioasa ca sa vad ce se întâmplă pentru a nu o citi in continuare.

Ce pot sa spun e ca o sa va placa cartea asta, mai ales celora pasionaţi de mister. Trebuie sa o încercaţi. O sa va placa enorm de mult, chiar daca, poate, in unele momente o sa va plictisească. Merita!



Favorite quotes:

" Mother and I can communicate, but not in a way that doesn’t humiliate me."

" The people you save won’t celebrate you. They’ll gather the wood and cheer while you burn."

" “Why me?” I take another breath. “Why this?”

It was always you, Ladybird,” you say softly. “Don’t you know?”"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu