joi, 17 iulie 2014

Recenzie Penelopiada de Margaret Atwood

Seria Mituri reuneste cativa dintre cei mai talentati scriitori ai lumii, fiecare dintre ei repovestind un mit intr-un stil modern, cu totul memorabil. 

Un proiect editorial international, lansat de editura britanica Canongate in 2005, cuprinzand in prezent 40 de edituri din intreaga lume.

Penelopa e plina de farmec, ironica, are o limba ascutita si douasprezece slujnice devotate cu care-si petrece zilele in asteptarea lui Odiseu... Faceti cunostinta cu o Penelopa in varianta Cosmo si cu viziunea ei proprie si originala asupra unuia dintre cele mai celebre mituri din istorie.




My opinion:

Doamne, mi-a placut enorm de mult cartea asta. Chiar mai mult decat Fata intalneste baiatul de Ali Smith. Initial nu vroiam sa mi-o iau… nu prea ma atragea coperta sau titlul. Dar ma bucur enorm ca am decis sa citesc descrierea.

Aceasta carte se acupa de mitul Penelopei a sotului ei Odiseu. Cartea cuprinde o poveste a tuturor speculatiilor bazate pe acest mit. Deoarece stim ca mereu va exista mai multe fete ale aceleiasi povesti. Chiar daca doar una singura este adevarul. Cartea incerca sa se apropie de acest adevar, pornind de la nasterea Penelopei, trecand prin casatoria ei si suferinta pe care acesta a trait-o cand Odiseu a plecat.

Nu stiam foarte multe despre acest mit. Si nu pot sa-l numesc chiar mit, pentru ca toate acestea chiar s-au intamplat, chiar daca noi nu stim adevaratul curs al evenimentelor si de unde a pornit declansarea lor. Tot ce pot sa spun e ca acei oameni aveau o mai mare credinta in parte necunoscuta a lucrurilor.

O carte care merita citita. Mai ales ca iti imbogatesti cultura generala cu un mit destul de important si mai ales fascinant. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu