duminică, 6 aprilie 2014

Recenzie De ce iubim femeiile

E limpede că şi adulţii au nevoie de poveşti. Numai că zânele lor şi-au scurtat rochiile, şi-au tăiat părul care le ajungea cândva la călcâie şi au învăţat să fie femei, ceea ce e mult mai complicat şi mai periculos decât meseria de zână.
Un mănunchi de istorii cu femei aşadar, spuse simplu, captivant, de un povestaş a cărui viaţă seamănă ca două picături de rouă cu a lui Mircea Cărtărescu. În fiecare poveste e un sâmbure de neobişnuit care stă ascuns în carnea obişnuitului, în „ordinar" o sămânţă de extraordinar care dă rod epic.
Un omagiu (adesea în sensul cel mai concret, erotic, al cuvântului) adus femeilor „pentru că sunt femei“.My opinion:


E a doua oara cand citesc aceasta carte. Prima data am citit-o in clasa a 9-a si nu pot sa spun ca am inteles prea multe din ea. Dar acum, cu mai multa pregatire intelectuala, pot sa spun ca am inteles mesajul din spatele cuvintelor.

De ce iubim femeile nu este o carte care ofera raspunsuri directe, ci ofera o gandire cat mai logica si aprofundata a lucrurilor. Si destinata femeilor. Daca stai sa te uiti dupa titlul nu prea ai crede asta. Sau continutul acesteia. Toata cartea este un jurnal. Un jurnal a ceea ce autorul a trait si experimentat. Si pot sa spun ca este foarte interesant. Nu cred ca am putut sa citesc ceva, in acest stil, scris de un autor roman.

Mai multe nu pot sa va spun, pentru ca, pentru a iubi aceasta carte trebuie sa o descoperiti singuri. Si va spun ca merita din plin sa o cititi. :)


Favorite quotes:

"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."

"Sexul implica o profunda ingustare a constiintei, o coborare adanc sub conventiile sociale si etice, o eliberare de tabu-uri, de dezgust, o cautare a placerii in interzis si perversiune."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu