sâmbătă, 15 martie 2014

Recenzie S.E.C.R.E.T

Rămasă văduvă încă de tânără, după un mariaj dezastruos, Cassie Robichaud pare împăcată cu viaţa ei liniştită într-un mediu strâmt: restaurantul Café Rose, unde lucrează, „Hotelul Fetelor Bătrâne“, unde locuieşte, şi conştiinţa tristă, dar solidă a timpului care s-a scurs de când s-a culcat ultima dată cu un bărbat. Cassie îşi vede în tăcere de rutina zilnică, ternă şi pragmatică — părul strâns în coadă la repezeală, încălţări de lucru cât mai comode, tricouri pătate —, evadările ei fiind scurte: aleargă prin cartier, stă de vorbă cu şeful şi prietenul ei Will şi tânjeşte voyeuristic după fericirea dublată de romantism care-i animă, pare-se, fără prea mari eforturi pe clienţii ei. Când uneia dintre cliente îi cade pe jos un carnet de însemnări pline de amănunte sexuale şi senzuale, Cassie are ocazia să arunce o privire furişă către o lume complet nouă pentru ea, de împlinire a sexualităţii femeii… şi se lasă introdusă într-un club neobişnuit format numai din femei, care-i transformă viaţa. Dedicată pasiunii, experienţelor senzuale şi plăcerii, cartea de faţă vorbeşte despre femei care-şi trăiesc din plin fanteziile sexuale… Iar pentru Cassie, reprezintă cheia emancipării ca femeie.



My opinion:


Trebuie sa spun ca cartea acesta a avut un subiect interesant. La prima vedere si din ceea ce zicea lumea pe site sip e bloguri, cand o cimparau cu Fifty Shades of Grey, credeam ca este la fel. Si ma bucur enorm ca m-am inselat.

Mi-a placut mult subiectul cartii, deoarece nu punea foarte mare accent doar pe sexul in sine si dragoste la prima vedere, si perfectul barbat milionare care te f*** de vezi stele verzi. Scuzati-mi limbajul, insa cam majoritatea autorilor din ziua de azi pun accent pe asa ceva.

A fost placut sa vezi ca acesta carte s-a axat pe singuratatea femeii. Pe aceea perioada din viata fiecarui om ( femeie sau barbat) in care nu doresti sa faci nimic. Mai ales pentru tine si incurajezi singuratatea sa te acapareze cu totul.

Cand aceea putere care exista in tine si iti spunea sa lupti, i-ai redus volumul la minim sau chiar l-ai distrus cu totul. Iar pentru a-ti castiga din nou aceea putere trebuie sa recunosti sis a accepti ajutorul care ti se ofera.

Mi-a placut desfasurarea actiunii, si modul in care protagonista capata aceea incredere treptata in ea. Este placut sa vezi ca singuratatea si relele nu sunt acolo pentru ca vor ele, ci pentru ca vrei tu.

Este interesanta de citit pentru cei care vor sa descopere cat mai multe din acesta carte si modul de desfasurare ai ei. Insa, trebuie sa va previn de un lucru: desi subiectul este unul exceptional, scrisul cartii este unul putin tras de coada. Si mai presus, dup ace credeai ca totul se va termina, pentru ca desfasurarea cartii asa iti spunea… BOOM! Exista si volumul 2. Oameni buni, de ce naiba mai faceti inca un volum, daca in mintea voastra actiunea e doar de unul?!

Anyway, merita, chiar cu micile ei defactiuni, merita citita!

Cartea are 280 de pagini, format 14,00 × 20,40 cm, coperta paparback si o puteti comanda de pe site-ul editurii Curtea Veche.


Favorite quotes:

“Frica e frica si-atat. In fata fricii, Cassie, trebuie sa actionam, pentru ca numai actiunea sporeste curajul.”



“Cassie, frica este singurul lucru care te-mpiedica sa-ti traiesti viata reala. Tine minte asta.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu