duminică, 19 ianuarie 2014

Recenzie Printul Mecanic

Printul Mecanic de Cassandra Clare

În lumea magică a Londrei Victoriene, Tessa Gray şi-a şăsit În Sfârşit Locul, Alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?

În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.


My opinion:


Si din nou o ador pe Cassandra Clare. Daca, la seria Instrumente Mortale imi vine sa o strang de gat, aici imi vine sa o pup din cap pana in picioare. Parca sunt doua persoane diferite in ceea ce priveste seriile acestea. Cred ca sufera de ceva sindrom.

Si din nou, cum poate spune lumea ca nu merita sa citesti acesta serie. Ca este exact copia Instrumentelor Mortale, ca nici macar nu trebuia sa o scrie. WTF? But, I mean… Ce te poti astepta de la o pustoaica de 13 ani. Clar nu sties a faca distinctiile.
Asemanari sunt si mereu vor fi. In ceea ce priveste triunghiul amoros si trasaturile personajelor.

Lumea din acesta carte este perfecta. Si nu numai pentru ca este Londra, insa intamplarile din ea iti fac sangele sa-ti fiarba in vene. Este o lume in care chiar mi-ar placea sa traiesc. Mai ales sa port rochiile alea supragrele. :))
Still in love with Will. And still in love with Jem. Doamne, pur si simplu nu pot sa aleg intre acesti doi baietii minunati. Daca as fi in locul Tessei, le-as propune un menaj a trios pe vecie.
Totusi, ma bucur asa de mult cu alegerea Tessei. Insfarsit femeia asta face ceva sip e placul meu si nu ma scoate din sarite.

Acest volum este mult mai interesant, pentru ca vedem acel triunghi amoros intinzandu-si legaturiile pana cand stau sa se rupa. But, it’s fun to watch.

Normal, nu lipseste actiunea din acest volum. Se putea? Ce-i drept este mult mai intensa decat in primul. Asa ca o s-o adorati.
Cred ca nu mai este nevoie sa va zic sa o cititi pentru ca:
  1. ori ati citi-o
  2. ori urmeaza sa o cititi.
Asa ca, spor la citit. O s-o devorati.:D
Cartea are 430 de pagini, coperta cartonata cu supracoprta, format 15 x 23 cm, si o puteti comanda de pe site-ul editurii Leda.

Favorite quotes:

“Doresc sa stii ca esti cel din urma vis al sufletului meu. De cand te-am cunoscut pe dumneata, am fost ros din nou de o remuscare pe care o socotisem tocita pentru totdeauna, si am auzit soapta unor glasuri ce-mi dadeau ghes sa ma ridic din noroi, glasuri pe care le crezusem amutite pe veci. Au incoltit in mine ganduri nedeslusite legate de noi stradanii, de reluarea vietii de la capat, de smulgerea din lene si din placerile simturilor, de nou avant in lupta de mult parasita. Un vis, totul nu-I decat un vis, care sfarseste in gol…”

“Impartaseste-apoi durerea, primeste-n tine impacarea trista; Ah, dar mai mult decat s-o-mpartasesti! Da-mi mie toata suferinta.”

“Nu sunt nebun decat dinspre nord-nord-vest: cand bate vantul dinspre sud, stiu sa deosebesc un uliu de un batlan.”

“Si cand pe cel ca il iubim noi ne varsam mania; In mintea noastra pare ca se strecoara nebunia.”

“Gunoiul unuia este comoara altuia.”

“Prietenia este o minte in doua trupuri.”

“Pune-ma ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe bratul tau; caci dragostea este tare ca moartea, si gelozia este neindulecata ca locuinta mortilor.”

“Virtutea ingerilor este ca nu pot deveni rai; defectul lor este ca nu pot deveni mai buni. Defectul unui om este ca poate deveni rau; iar virtutea sa este ca poate deveni mai bun.”

“Minciunile si secretele sunt precum un cancer al sufletului. Ele mananca ceea ce e bun si lasa in urma doar cele rele.”

“- Nu poti salva toate pasarile care cad. Nici macar pe cele frumoase.
- Una e suficienta.”

“Cand doi oameni formeaza un intreg in adancul inimilor lor, ei pot spulbera pana si forta fierului si a bronzului.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu