joi, 12 decembrie 2013

Recenzie Revelatia

Revelatia De Sylvia Day


Gideon Cross. Barbatul visurilor mele - frumos si perfect pe dinafara, ranit si torturat pe dinauntru. O flacara stralucitoare si arzatoare care imi parjoleste trupul cu cele mai intunecate placeri. Nu pot sa stau departe de el. Nu vreau s-o fac. El este obsesia mea... dorinta mea... este al meu.

Suntem doua fiinte cu un trecut violent, care indraznesc sa spere la un viitor impreuna. Intre noi, totul este prea dificil, prea dureros... cu exceptia clipelor cand este pur si simplu perfect - acele momente cand foamea fizica si dragostea disperata ne arunca in cea mai frumoasa nebunie.

Suntem legati de o pasiune care ne poarta dincolo de limite, spre cea mai dulce si periculoasa obsesie...

Seria Crossfire a fost publicata pana in prezent in 40 de tari, devenind unul dintre cele mai mari succese comerciale din lume. Un numar de 12 milioane de exemplare s-au vandut la nivel mondial! Primul volum, Atractia, a fost publicat in martie 2013 la editura Litera.



My opinion:


Wow. Este singurul cuvant care mi-a venit in minte cand am terminat de citit cartea. Sincer nu ma astepta la un asemenea sfarsit, si mai ales la o asemenea carte. Am si uitat cat de metaforita si plina de metafore sunt cartile Sylviei Day. Lasand la o parte ca, cartea este plina de erotism si de detalii, este si una plina de romantism incurabil. Tot timpul cand citeam cartea ma gandeam cum ar fi sa am si eu parte de un asemenea barbat. Ei, vedeti acum de ce ador eu cartile?! :))

Anyway, desi a trecut un an de zile de cand am citit primul volum, tot am fost in stare sa imi mai aduc aminte de actiunem si unde acesta a ramas. Credeam ca nimic nu o sa ma mai suprinda citind acesta carte, insa... OMG! Stau si ma gandesc de unde si-a luat inspiratia sa scrie o carte asa minunata.

Dragostea dintre cei doi e la fel de mare si pasionala. Nu s-a schimbat nimic, poate doar ca Eva e din ce in ce mai dependenta de el, pana ajunge pe culmile disperate ale geloziei. Ceea ce e enervant la un moment dat. Adica eram asa prinsa in actiunea carti ca vroiam sa intru in ea si sa-i trag doua palme Evei. I mean, fato, OPRESTE-TE!  
 
„ Nu mai slefuiesc nimic, am spus eu, pentru ca daca o mai tin tot asa, o sa ajung sa te implor. Si daca nu ma cunosti indeajuns de bine incat sa nu-ti dai seama ca ma ranesti, atunci o simpla scrisoare n-o sa ne rezolve problemele.
Sunt disperata dupa tine. Sunt total nefericita fara tine. Ma tot gandesc la weekend, la orele pe care le-am petrecut impreuna, si nu-mi vine in minte nici un lucru pe care sa nu-l fac, numai sa fii la fel ca atunci. Tu insa iti petreci timplu cu EA, desi eu sunt singura, in a patra noapte fara tine.
Si chiar daca stiu ca ai fost cu ea,vreau sa-ti cad in genunchi si sa te implor sa-mi arunci cateva firimituri. Macar o atingere. Un sarut. Un cuvant bun. In halul asta m-ai facut se slaba.
Si ma urasc ca sunt asa. Urasc faptul ca tanjesc in halul asta dupa tine. Urasc faptul ca sunt atat de obsedata de tine.
Urasc faptul ca te iubesc.
Eva”

Gideon a ramas tot acel barbat sexy, atragator si la fel de indragostit pana peste cap de Eva. Ceea ce m-a enervat la un moment dat la el a fost ca-i ascundea atata Evei. El ii inducea fara sa vrea acesta gelozie nebuneasca. Insa sunt sigura ca fara ea, cartea ar fi fost prea plictisitoare. Si inca un lucru total dat peste cap: nu stie cat de atragator si fatal este pentru femei. Uita-te in oglinda, omule!!! Of domane sunt unele lucruri si fapte in cartea asta care m-au adus la exasperare. Insa au compemsat tachinarile, jocurile dintre cei doi pe care le ador de fiecare data cand le citesc.

„ Doar mort o sa-mi iau mainile de pe ea. Gaseste un alt mod de a ne rezolva probeleme!”
„ Pentru noi, durerea si placerea se exclud reciproc.”
„ Esti cel mai mare risc pe care mi l-am asumat vreodata, imi spuse, sarutandu-ma usor. Si cea mai mare recompensa.”
„ Tu esti demonul?am intrebat, tarandu-ma sper el.
Ingeres, cand te uiti asa la mine, sunt orice vrei tu sa fiu.”

Insa, inca odata cartea nu ar fi putut exista fara acestea. Ador cartea pentru ca ma pot pierde atat de usor in actiunile ei, fara sa-mi dau seama cand naiba a trecut atat de repede timpul. Rar mai intalnesti asa ceva la o carte.

Cel m-a surprins cel mai tare a fost sfarsitul carti. Cei care pana acum o comparau pe Sylvia Day cu E. L. James, va rog cititi sfarsitul carti si va da-ti seama cat de mult v-ati inselat. Am fost asa de bulversata de sfarsit gandindu-ma ce as face daca un barbat ar face asa ceva pentru mine. Cred ca as avea unele retineri. Insa, eu nu am trecut prin ce a trecut Eva, asa ca poate o particica din mine tinde sa fie de acord cu ea.

N-o sa te mint. Vreau sa snopesc in bataie orice barbat care te-a avut – iar tu o da fii destul de desteapta incat sa-i tii departe din calea mea..”
„ Pur si simplu, asa mi-e mai usor sa fac fata nevoilor tale sexuale insatiabile.”
„ Iubita mea prefera mijloacele de transport, in locul paturilor.”

Oricum, va recomand cu cel mai mare drag sa cititi acesta carte. Mai bine zis toata seria. Nu o sa intalniti nici macar o particica din Fifty Shades of Grey. E 100 % Sylvia Day, cu metaforele ei superbe si de ne imaginat. Te atrage intr-o lume a frumosului, si a minunatului incat crezi ca deja te afli in mijlocul actiuni, pur si simplu citind-o.

Cartea are 416, format 120x190, coperta brosata si o puetei comanda de pe site-ul editurii Litera.

Un comentariu:

  1. Cand m-am apropiat de finalul cartii eu tot asteptam sa se incheie trilogia si vedeam ca dupa cum se desfasurau evenimentele nici gand de inchiere, am crezut ca imi lipsesc pagini:-) :-) , apoi am citit ce scria pe pag urmatoare si am vazut ca mai urmeaza un volum.:-) . In afara de scenele xxx nu are altceva in comun, aici amandoi au bani, nu exista un contract de supusa, amandoi au probleme din copilarie etc. Sunt curioasa daca Tatiana chiar e insarcinata cu, Cary si cu cine va ramane el in final cu Tat sau cu Trey. A mai aparut si chimia aia dintre parintii Evei:d...

    RăspundețiȘtergere