miercuri, 13 noiembrie 2013

Recenzie:Orasul de Cenusa

Orasul de Cenusa de Cassandra Clare



Clary Fray nu-si doreste decat ca viata ei sa revina la normal.

Dar ce inseamna normal cand esti vanator de umbre, spintecator de demoni, mama ta se afla intr-o coma indusa prin magie, si poti vedea deodata varcolaci, vampiri si spirite ale naturii? Lui Clary i-ar placea sa petreaca mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vanatorii de umbre nu-i dau pace - mai ales frumosul si enervantul sau frate recent regasit, Jace. Iar singura ei sansa de a-si ajuta mama este sa-l urmareasca pe salbaticul vanator de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranta malefic - sa fie acesta chiar tatal ei? Cand si cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, inspaimantatoarea Inchizitoare il suspecteaza pe Jace.

Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal?



My opinion:


Mi-a placut mult mai mult acest volum decat primul.De ce?Nu pot sa spun cu exactitate de ce pentru ca intamplarile sunt la fel de captivante,la fel de pline de suspans sis a nu uitam de umor.Insa acest al doilea volum,parca a avut ceva in plus.Dar de fapt asa ar si trebuii,nu?

Cartea a doua incepe in prin plan cu Valentine si planul sau malefic care va fi desbatut pe tot parcursul acestui volum.Desi,autoarea,il descrie ca pe un domn de inalta societate,maiestruos in miscarile si postura sa,nu pot sa-l vad in felul acesta.Mai degraba il vad ca in film,un barbat disperat,uratenia sa sufleteasca reflectandu-i-se pe chip.Chiar eram foarte curioasa in ce plan de actiune o sa fie in acest volum.Iar autoarea nu ne-a dezamagit chiar deloc in privinta acestui lucru.Tot lipsit de suflet a ramas.Poate cu putin mai multa rautatea in el.Si se pare ca distatia lui nu se incheie aici.

Cat despre Jace si Clarie…mhhh..interesant.Chiar mi-a placut ca cartea a fost expusa din punctual de vedere al mai multor personaje.Am putut sa vad ce simte si Jace cat si Clarie.Asta mi-a placut la nebunie.Ce vroiam mai mult era aceea conexiune dintre ei doi.Dar dupa cum stiu ca nu se poate,pentru ca sunt frati...ei asta e.M-am multumit si cu mai putin.

Ceea ce m-a disperat la culme este intreruperea evenimentelor.Offf...e cea mai nasoala parte din toata cartea.Adica..tot cand ramanea Jace o clipa singur cu Clarie trebuia sa-si faca aparitia Simon.Cand era ceva interesant intre ei doi,si vroiai din ce in ce mai mult,mai multe cuvinte spuse,trebuia sa apara Simon cu privirea lui de catelus ranit si sa o bulverseze pe Clarie.Offfff...Saraca mea perina cate lovituri a mai indurat.:))
LA fel si cu Valentine,aceeasi poveste.Stiu ca la sfarsit avea ceva intersant de spus despre Clarie si Jace,ceva care nu ii leaga asa de mult cum cred ei,trebuia sa distruga cineva momentul.

In afara de aceasta mica problema,restul l-am adorat.Mai ales umorul.Simon e acelasi plin de amuzament si ma bucur ca autoarea nu l-a schumbat de loc.Mi-au m-ai placut citatele din carte.Sunt superbe.

Tot ce pot sa spun este ca ador aceste volum.Mi-a placut enorm de mult.Imi place suspansul din el,umorul.actiunea.Exact totul.Este o carte completa.Gasesti in ceea ce vrei de la o carte.Ma bucur ca au reluat filmarile pentru film pantru ca deabia astept sa vad cum o sa tarnspuna intamplarile in imagini.Uhhhh...o sa fie ceva placut de vazut.

 Cartea are 415 pagini,format 150x230,coperta cu supracoperta,si o puteti comanda de pe site-ul editurii Leda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu