marți, 19 noiembrie 2013

Recenzie Jocurile Foamei:Sfidarea


Jocurile Foamei:Sfidarea de Suzanne Collins


Katniss si Peeta au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima oara in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, dupa toate incercarile infruntate, convinsi ca au castigat o viata sigura si decenta pentru ei si familiile lor, spera ca va urma o lunga perioada de pace. Dar, in timp ce Katniss si Peeta parcurg obligatoriul Tur al Invingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor. Iar in ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Daca nu vor reusi sa convinga natiunea Panemului ca sunt in continuare indragostiti nebuneste, consecintele ar putea fi dezastruoase…








My opinion:


O Doamne nu mai stiu de cand nu am mai fost asa obsedata.Cartea asta chiar creeaza dependenta.Cred asta era pe vremea Twilight.Doar atunci cred ca mai fost asa.Cum spuneau si critici,a doua cartea este mult mai buna decat prima.Si defapt asa ar si trebui sa fie,nu?Insa la multi autori nu vad acestea.Insa aici nu e cazul de asa ceva.

Imi place acesta al  doilea volum mult mai mult pentru ca insfarsit o vedem pe Katniss asa cum este ea.O luptatoare.Nu se teme pentru ceea ce o sa i se intample,ci doar familia ei conteaza.Chiar si cand e prinsa in padure,neputand sa treaca de gardul electric,ceea ce in mintea ei este ca familia ei o sa fie ingrijorata.Este pur si simplu minunata.Nu cred ca as fi putut sa rezist in lumea in care ea este un simbol deja.Un simbol de lupa.

"A avea ochi pentru frumusete,nu e tot una cu o slabiciune,subliniaza Peeta.Poate cu exceptia cazului cand e vorba despre tine."

Actiunea,o doamne pur si simplu mi-a pompat sangele in vene.Cu fiecare capitol deveneam din ce in ce mai dependenta.Ca si un copil de jocurile video.Imi place ca sunt mult mai multe scene in Katniss si Peeta.Chiar daca nu exista ceea exteriorizare a sentimentelor,pur si simplu imi plac scenele dintre ei doi.Cartea acesta este scrisa in perioada in care,fantasticul,actiunea,umorul se vindeau ca painea calda.Ceea ce nu pot sa zic si despre 20132-2013 de cand Fifty Shades of Grey o avut un asa mare succes.Nu zic ca nu-mi plac literaturile erotice,sau cartile cu putin erotism in ele,insa deja se exagereaza.Stop selling sex,guys!O cartea poate fi extraordinar de buna si fara asa ceva.Lua-ti exemplu de aici.

"Nu vrea decat sa-mi petrec fiecare minut din restul vietii mele cu tine."

Pur si simplu am devorat cartea.Iar cei care au citito stiu despre ce vorbesc.La tot ce imi sta mintea,si ma tot intreb este de ce naiba nu am citio mai repede?! Iti confera ata de multe emotii acesta carte:ura impotriva Capitoliului,moartea lui Snow,compasiune pentru Peeta si Katniss,plansete pentru suferinta tributurilor.Insa sperante pentru o revolta.

"As vrea sa pot opri timpul in clipa asta,aici si acum,si sa traiesc in ea o vesnicie."

Cartea acesta trebuie sa o cititi neaparat,nu doar pentru ca zic eu.Ci pentru ca este o carte exceptional de buna.Pur si simplu nu o sa o lasati din mana.Iar asta se intampla numai cu cartile minunat de bune!Si mai ales nu uitati sa mergeti la film.Am doar fieori pe sina spinarii de nerabdare!



Cartea are 320 pagini,coperta cartonata,format 145x215 si o puteti comanda de pe site-ul editurii Nemira.

Un comentariu: