duminică, 11 august 2013

Recenzie Fata si marea


Fata si marea de Maureen Johnson


Aceasta este vara pe care Clio a asteptat-o toata viata ei. scoala s-a terminat. Are o slujba grozava si tocmai l-a cunoscut pe baiatul visurilor ei.

Lucrurile nici ca ar putea sta mai bine. Era si timpul sa i se întâmple si ei lucruri normale.

Botezata dupa cea mai cunoscuta muza din istorie, aproape celebra înca de la vârsta de unsprezece ani când a inventat un joc împreuna cu tatal ei si a strabatut tara ca sa-l promoveze... a avut o calatorie ciudata pâna acum.

O parte din aceasta calatorie suna bine pe hârtie, multe lucruri suna bine pe hârtie, dar asta nu înseamna ca sunt chiar asa.

Caci acum, la saptesprezece ani, familia ei e destramata, banii s-au terminat, tatal ei, pe vremuri cea mai apropiata persoana a ei, a devenit un ciudat. De multe ori, Clio nici macar nu stie unde e.

Asa ca nu e foarte fericita când apare si planurile ei pentru vara sunt în pericol.

Se trezeste însa cu un bilet doar dus pentru Italia, unde trebuie sa-l întâlneasca.

El nu-i spune decât ca planurile pentru urmatoarele zece saptamâni includ o barca.





My opinion:

Fata si marea este o carte pe care am pus ochii de ceva timp.Mai exact de vreo cativa ani.Tot vroiam sa mi-o cumpar insa am tot amanat pana cand am uitat de ea.Noroc ca am fost la biblioteca pentru a-mi lua o carte si am vazut-o si pe ea.Si normal,am zis ca de data asta nu-mi mai scapa.Dupa cum sugereaza si titlul,e o poveste minunata de vara.Clio este o adelescenta de 17 ani,care sta cu mama ei in Phelatelphi,dupa ce parintii sai au divortat.In urma cu cativa ani,erau niste personae foarte importante,insa in urma unor necazuri si accidente,mama sa si-a pierdut increderea si iubirea in tatal sau si s-a ajuns la acest divort.Insa nu numai mama sa si-a pierdut increderea,ci si insasi Clio.Aceasta experienta lasa urme adanci in ea,fiind,la varsta ei nesarutata de vreun baiat.
Totul se complica pentru ea cand mama sa primeste un job in Kansas,si ea trebuie sa-si anuleze toate planurile pentru acea vara sis a plece la tatal ei,in Italia
Conoscandu-l pe tatal sau stie ca aceasta vara nu va fi pe placul ei.Mai ales cand afla ca nu o sa fie doar ei doi,ci si inca cativa oameni si planuiesc o expeditie de descoperire a unei pietre pierduta inca din 1897.Insa se pare ca nu chiar toate planurile I se naruiesc.Poate pana la urma o sa aiba parte de visul ei cell mai pretios:de o fi sarutata pentru prima data.Povestea este un ape care nu cred ca am mai intalnit-o in vreo carte pana acum.Este foarte funny,relaxanta,pila de mister si suspans.Este o carte usor de citit.Perfecta pentru aceasta perioada calda a anului.:D

Cartea o puteti comanda de pe site-ul editurii Rao


Enjoy!

2 comentarii:

  1. Draguta recenzie. Eu insa, sunt de alta parere. Tinand cont ca actiunea are loc in Italia, autoarea ar fi putut profita de asta.. e Italia, pana la urma. Descrierile ar fi trebuit sa fie amanuntite, insa nici urma de ele i ncarte. Habar nu am cum arata Clio, sau tatal ei, sau tipul Aidan/Aiden. Ca sa nu mai spun ca fie nu stie cand si cum sa foloseasca timpurile verbale, fie traducatorul e putin analfabet. Who knows? :) Draguta a fost cartea, insa a avut unele minusuri peste care nu am putut trece :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare o carte foarte potrivită pentru vară. Mi-ar plăcea să o pot citi. ^_^

    RăspundețiȘtergere