sâmbătă, 6 iulie 2013

Recenzie Seria Madison Avery(1 si 2)



Pe Jumatate Moarta (Madison Avery, Cartea Intai) de Kim Harrison 


O LUME MISTERIOASĂ, UN CARATER FEMININ PUTERNIC, UMOR, SUSPANS ŞI UN STROP DE ROMANCE.


Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.

Balul de absolvire al lui Madison a fost mortal – la propriu. Din cine ştie ce motiv, ea a fost ţinta unui spintecător al întunericului – da, genul acela de spintecător – decis să scape de ea, cu trup şi suflet. Dar, înainte ca spintecătorul să-şi încheie treaba, Madison a reuşit să-i ia amuleta ciudată şi strălucitoare şi să scape.

Acum, e captivă pe Pământ – moartă, dar nu dispărută. Cumva, amuleta îi oferă iluzia unui corp, permiţându-i să trăiască la limita dintre viaţă şi moarte, undeva între acum şi ceea ce urmează. Nu ştie de ce, spintecătorul întunericului e pe urmele ei, dar ea n-are de gând să stea cu mâinile în sân şi să lase soarta să-şi urmeze cursul.

Cu puţină ingeniozitate şi cu ajutorul unui spintecător al luminii (unul dintre tipii buni! poate…), dar şi al băiatului de care e îndrăgostită, precum şi al (o, da!) îngerului ei păzitor, Madison e gata să-şi ia destinul în propriile mâini o dată pentru totdeauna, înainte ca acesta să o controleze pe ea.

Asta dacă ea crede în asemenea lucruri.

„Romanul de debut pentru tineri al lui Kim Harrison e plin de stil şi original. Teribil de distractiv , cu numeroase întorsături de situaţie.” – Kelley Armstrong, autoarea bestseller New York Times a seriei Forţele răului absolut

„Când e vorba de un roman de Kim Harrison, mă aştept la acţiune, umor, construirea de noi lumi, personaje feminine puternice, prietenii adevărate şi un strop de dragoste. Le-am găsit pe toate în această carte.” – Melissa Marr, autoarea bestseller New York Times a seriei Wicked Lovely





Moarta si inviata (Madison Avery, cartea 2) de Kim Harrison




O LUME MISTERIOASĂ, UN CARATER FEMININ PUTERNIC, UMOR, SUSPANS ŞI UN STROP DE ROMANCE

Mă numesc Madison Avery, am şaptesprezece ani şi sunt pe jumătate moartă.

Sunt în fruntea îngerilor întunecaţi din Ceruri, iar aceştia ard de nerăbdare să omoare pe cineva.

Visurile lui Madison Avery de a se adapta la noua şcoală la care învaţă au murit odată cu ea. A reuşit totuşi să-şi păstreze iluzia unui corp, are de-a face cu un înger păzitor cicălitor şi, ah, da, i-a grăbit sfârşitul spintecătorului care o omorâse. În condiţiile astea, nu prea poate să intre în nicio bisericuţă. E uimitor că tipul de care este îndrăgostită, Josh, nu o crede complet ţicnită.

Acum Madison a aflat că este cronometrorul întunericului şi se află la conducerea îngerilor care urmează regulile de nepătruns ale sorţii. Cum nu i-a plăcut niciodată să respecte regulile, hotărăşte că sistemul are nevoie de o schimbare radicală. Cu ajutorul unor aliaţi neaşteptaţi, Madison creează un grup de spintecători rebeli, care nu sunt deloc de acord cu orânduirile Cerurilor.

Dar pe măsură ce se luptă cu noile abilităţi înspăimântătoare specifice unui cronometror, Madison îşi dă seama că s-ar putea să nu fie pregătită pentru ce o aşteaptă – asta dacă nu are parte de o intervenţie divină majoră.





My opinion:

Am vrut sa fac recenzia celor doua impreuna pentru ca actiunea dintre ele nu se petrece la mult timp distanta.De fapt,volumul 2 incepe acolo de unde a fost lasat in volumul 1.
Este o poveste tipica de adolescenti.Exceptant ingeri.Madison este considerata o ciudata sin cauza stilului sau unic si necomformist.Tot ce adoreste ea,de cand s-a matutat la tatal sau din cauza ca mama sa nu i-a mai acceptat "infractiunile" este sa se integreze.Insa asta e putin mai greu cand,dupa bal tu nu mai esti aceasi.Adica pe jumatate moarta.Cum asa?Pai un inger al intunericului te spinteca iar tu ii furi amuleta.Aceea amuleta iti da iluzia unui corp,insa nu mai poti face lucrurile pe care le faceai odata.Nu mai ai pofta de mancare,areti tot mai palida,etc.Mi-a placut cartea pentru ca avem parte atat de actiune cat si de romantism.Dupa ce Madison reuseste sa-l indeparteze pe cronometrorul intunericului aceasta ii devine inlocuitor.Insa cum ea nu isi doreste asa ceva,ci doar sa isi gaseasca trupul pentru a putea fi o adolescenta obisnuita,face un pact cu arhanghelii.Va fi cronometror,insa dupa regulile ei si pana o sa-si gaseasca trupul.Treaba aici se complica,cum era si de asteptat.Imi place seria pentru ca e prima data cand citesc asa ceva.Mi-ar fi placut si mai mult daca ar fi existat si mai mult romantism,dar ma multumesc si cu atat.Eu zic ca merita sa cititi seria.Plus ca mai trebuie sa apara un volum,al treilea si ultimul din cate stiu eu.Daca doriti ceva diferit de citit aici  o sa gasiti.
Cartea I are 252 de pagini,format 130x200,coperta cartonata
Cartea II are 356 de pagini,format  130x200,coperta cartonata si la puteti comanda de pe site-ul editurii Leda.



Enjoy! 



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu